(hahaha v té lžičce jsem vidět!) :D |
Koláč vám bude sympatický právě proto, že svojí kuchyňskou váhu klidně můžete nechat ve skříni a k odměřování ingrediencí vám bude stačit pouze kelímek od jogurtu, který jste právě spotřebovali. Navíc je fakt mimořádně snadný na přípravu.
Ve výsledku mi docela chutnal, byl šťavnatý a měl většinu, co by měl obyčejný koláč mít. Není to nic extra, ale rozhodně neurazí :)
Jen si dávejte pozor na dobu a stupeň pečení, já pekla 35 minut a ve výsledku jsem to musela dopékat v alobalu. Koláč je z kategorie mokrých, ale mě to nějak nesedělo, přišlo mi to až moc "mokré".
Ingredience
na 24cm kulatou formu
na těsto:
1 kelímek bílého jogurtu (150ml)
1 kelímek polohrubé mouky
1/2 kelímku krupicového cukru
1/2 kelímku rozpuštěného másla (může být i olej)
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 vejce
6 rozpůlených meruněk
na drobenku:
100g hrubé mouky
80g změklého másla
80g krupicového cukru
lžička skořice
60g mandlových lupínků
Postup
Troubu předehřejeme na 180°C. Kulatou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou.
V míse smícháme jogurt, máslo a vejce. Přisypeme mouku prosátou s kypřícím práškem a cukr. Těsto rozetřeme do vysypané formy a poklademe rozpůlenými meruňkami.
Na drobenku smícháme mouku a skořici, máslo a cukr. Vypracujeme jakési hrudky, do kterých nasypeme mandlové lupínky a zapracujeme. Posypeme celý koláč a pečeme alespoň 40 minut, né-li déle. Tady nemůžu bohužel říct s jistotou kolik, jelikož mě to prostě nevyšlo.
Žádné komentáře:
Okomentovat