BLOG PŘESUNUT ---> http://cherriesontop.blogspot.com

neděle 25. listopadu 2012

Kinder mléčný řez


Ještě si pořád pamatuju, jak jsem tak do osmi let z táty na každym nákupu vyškemrala nějakou podobnou dobrotu od Kinder. Mléčný řez, Paradiso, Pingui... Celkem mi to bylo jedno, hlavně že jsem něco ulovila. Do dneška si dokážu představit, jak to chutná, i když jsem to "pravé" neměla třeba pět let. A určitě je to tím, že je to fakt šílená dobrota. I když je plná všelijakých ztužovadel a nesmyslů, které by tam vůbec neměly být. A proto zkuste tenhle recept! Je totiž kompletně bez přídavků a konzervantů, takže je vlastně hrozně zdravý :D Takže to v klidu můžete dát svým ratolestem ke sváče, nebo si to dejte ke sváče jen vy, protože přiznejme si, zdravá svačina pro vaše děti není buchta ale jablko (ale stejně všichni dětem dávaj Brumíka nebo Delissu, aby daly pokoj) (p.s. - já bych se jim v osmi letech na ovoce taky vybodla).
Recept jsem našla na oblíbeném blogu Aneta goes yummi. Píše o něm, že je lehoučký, v čemž jí musím dát za pravdu, protože se jí úplně sám.  Ingredience jsem dala poloviční, protože teda celý obrovský plech řezů mi přijde šíleně moc.


Ingredience

(asi na 12 řezů)

3 větší vejce
4 lžíce krupicového cukru
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce kakaa
5 lžic polohrubé mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku
---
100g změklého másla
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
250g jemného tvarohu (ne ve vaničce)
1 kelímek (180-200g) zakysané smetany

Postup


Troubu předehřejeme na 175°C. Normální plech do trouby vyložíme pečícím papírem.
Vejce s cukrem vyšleháme do krémové husté pěny. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Prosejeme kakao, mouku a kypřidlo a po lžících přidáváme do těsta. Vyšleháme na husté, hladké těsto.
Těsto vylijeme na plech s rozetřeme na tenkou vrstvu. Nemusíte se bát, vrstva je opravdu tenká. Pečeme asi 9-10 minut, můžeme vyzkoušet špejlí. Necháme vychladnout.
Na krém vyšleháme cukry s máslem do pěny. Všleháme tvaroh a na konec zakysanou smetanu. Můžeme dosladit podle chuti.
Vychladlý korpus rozřízneme na půl. Na spodní polovinu rozetřeme rovnoměrně krém a přiklopíme druhou polovinou. Necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici, nebo nejlépe přes noc. Krájíme na libovolně velké řezy.


Dezert je úžasně lehký, měkoučký a jednoduchý na přípravu. Já prostě miluju tvaroh!

7 komentářů:

  1. Óóó, miluju Anetu a miluju tvaroh a tohle prostě musím vyzkoušet! Máte fakt nádherné fotky, to se člověku úplně samovolně spouští Pavlovův reflex :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to děkuju hrozně moc, a já to sem zrovna nechtěla dávat, protože se mi ty fotky nelíbily :)

      Vymazat
  2. Wow, moc se ti to povedlo! A musím souhlasit s komentářem nade mnou, ty fotky jsou báječný! :)

    Taky jsem dělala kinder mléčný řez: http://cookies-cat.blogspot.cz/2012/06/k-i-n-d-e-r-m-l-e-c-n-y-r-e-z-existuje.html :)))

    OdpovědětVymazat
  3. To jsem si ani nevsimla, ze by tam Aneta mela! Ja Kinder mlecny rez taky miluju, tak pripisuju na bakelist! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mega. A korpus se nemusí řezat příčně. Akorát bych nesměla říct, že je to "měkoučký", to by ho táta asi hodil do koše :)

    OdpovědětVymazat