The December 2012 Daring Bakers’ challenge was hosted by the talented Marcellina of Marcellina in Cucina. Marcellina challenged us to create our own custom Panettone, a traditional Italian holiday bread!
Opět jsem vstala z mrtvých, abych vám mohla ukázat, co jsem zase upatlala. Prosincovou výzvou The Daring Bakers tentokrát byl italský chléb Panettone, který se v Itálii peče tradičně o Vánocích. Jedná se vlastně o kynuté těsto (a to hned několikrát) plné rozinek a kandovaného ovoce, mňam mňam. Prostě typicky vánoční věc.
A nebyla bych to já, kdyby mi zase něco uniklo. Neměla jsem moc času, takže jsem si předem vyhradila jedno odpoledne na výrobu. Nakoupila jsem si suroviny, všechno si připravila, a konečně si pořádně přečetla recept. Ouha, těsto musí kynou přes noc v lednici. Když jsem si dostatečně zanadávala, dala jsem se do vyhledávání jiného receptu. Nakonec jsem ho našla a panettone se povedlo i tak. Sice bych možná měla přejmenovat tenhle článek na "jak jsem z panettone udělala vysokou vánočku", ale výzvu jsem splnila. Ale pokud si někdy budete chtít udělat opravdové panettone, sáhněte raději po tradičním receptu.